Consult

Een consult duurt 1,5 uur.

  • Kosten voor het 1e consult bedragen € 115,- voor de vervolgconsulten €100,-.
  • Kinderen tot 12 jaar 1e consult en vervolgconsulten €100,00.  Dit bedrag kunt u per pin betalen of contant afrekenen.

Eén van de uitgangspunten van de mesologie is dat de patiënt na drie behandelingen reeds een verandering in het klachtenbeeld moet kunnen ontdekken. Met tussenpozen van 4-8 weken.

Na het maken van een afspraak kunt u een vragenlijst downloaden (zie links/download) of krijgt u de vragenlijst thuisgestuurd. Hierin wordt gevraagd naar onder meer de klachten en de medische voorgeschiedenis, algemene symptomen etc. Deze vragenlijst, die u enige tijd voor de afspraak heeft teruggestuurd, wordt met u doorgesproken en verder uitgewerkt.

Vergoedingen

Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt het eigen vergoedingenbeleid voor de verschillende alternatieve en complementaire geneeswijzen. De leden van de verzekeringscommisie van de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM) gaan persoonlijk naar de maatschappijen toe om contact te leggen en om Mesologie vergoed te krijgen. Ook de Consumentenbond maakt zich hier sterk voor. Steeds meer verzekeringen vergoeden een mesologisch consult geheel of gedeeltelijk.
Bij bijna alle maatschappijen moet u een aanvullend pakket hebben om voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen.

Wilt u weten of ook uw verzekering het mesologisch consult vergoedt, kijk dan op de volgende link. U kunt ook contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij en informeren naar uw persoonlijke polisvoorwaarden. Praktijk voor Mesologie Beuningen staat vermeldt in de zorggids.

Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend.