Onderzoek bestaat uit

Anamnese;
informatie uit het intakegesprek en het ingevulde intakeformulier
Lichamelijk onderzoek;
gericht op spanning, pijn, beweeglijkheid (zoals gewrichten, huid, buikorganen, etc.)
Pols- en tongonderzoek;
volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayur Veda
Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD): er worden ca. 80-100 punten gemeten; dit voelt u nauwelijks (zonder naalden). Deze punten bevinden zich voornamelijk op handen en voeten.

Wanneer alle onderzoeken in het consult zijn afgerond worden de resultaten van de gegevens bij elkaar verzameld. Met behulp van de EFD methode kan de mesoloog middelen (homeopathie, mineralen, vitaminen, kruiden, enzymen, voeding etc) uittesten om te kijken of de patiënt reageert op middelen. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek wordt de medicijnkeuze bepaald. Deze keuze wordt gecontroleerd door de EFD.

De resultaten worden met u doorgesproken en vervolgens wordt een therapieplan opgesteld. In het advies wordt aangegeven welke middelen dienen te worden gebruikt (homeopathisch, orthomoleculair, kruiden etc.) en krijgt u advies over voeding en leefgewoonte’s. Zo nodig kan worden verwezen naar een reguliere arts, osteopaat en/of anderen. Na 5-8 weken volgt er een tweede consult, de ingezette therapie wordt gecontroleerd en indien nodig wordt er een vervolgafspraak gemaakt, afhankelijk van de reactie/ klachten.